Sårspray hjälpte mot skorv på vår bebis

Jag måste bara få berätta om att Sårspray faktiskt gjorde underverk för vår bebis. När han var 1 månad gammal så fick han skorv.
Jag trodde att man bara fick skorv uppe i hårbottnen men fick erfara att man tydligen även kan drabbas av det över ögonbrynen och i pannan. Vi ville absolut inte ta några av de starka medel som föreslogs på bvc. Han var ju så liten och så var det väldigt nära ögonen.
Jag läste på lite om skorv och fick reda på att det var en slags svamp. Vi hade haft goda erfarenheter med goda mikroorganismer mot svampangrepp på växter och på hästarna och katter. Eftersom det är så milt att man kan ta det på ögonen, bestämde vi oss för att prova. Vi baddade på två gånger om dagen med Sårspray utspätt 1:10 med vatten och ganska direkt efter gick det lätt att pilla bort. Efter 3 dagar var skorven borta! På bvc blev barnläkaren mycket imponerad.
De goda bakterierna konkurrerade ut svampangreppet. Efter det har det inte kommit tillbaka någon mer gång. På bilden längst upp är han 5 månader gammal. Jag lägger ut några bilder här nedan på hur det såg ut. Bli inte förskräckta av att det ser hemskt ut på första bilden. Han såg ut lite som en Star Trek-varelse, men som tur var hade han ju inte ont av det. Bild 2 och 3 är från dag 3 med Sårspraybehandling.
Det känns så skönt att Sårspray fungerar så bra och samtidigt är 100% naturligt för både bebis, oss och miljön.

Varmt välkommen till Greenfoots blogg om goda mikroorganismer och hälsa. Här kommer jag att skriva om våra erfarenheter kring levande bakterier för människors hälsa, både invärtes och utvärter. Jag kommer även att anknyta till spännande forskning som pågår om mikroorganismer och bakteriers roll för vår hälsa och vårt immunsystem. Vi kommer också att publicera erfarenheter från andra som använder det och på vilket sätt de gjort skillnad. Vill du vara med och dela med dig är du mer än välkommen att höra av dig till vår mailadress: info@greenfoot.se.
Allt gott!
Ingegerd
Greenfoot
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Lena Bergholm » Mineraler till häst: ”har för mig att för mycket magnesium kan påverka ca/P kvoten, undrar för att jag..”
-
Linda Petren » Fermenterat gödsel är en skatt: ”Hej! Kan man göra samma sak med hönsgödsel? Med vänlig hälsning, Linda Petrén ”
-
cecilia åkerberg » Eksem och mjäll borta - fin och blank päls: ”hej ingrid hur länge skall man hålla på med att tvätta hästen jag har beställt d..”
-
Kristin » Probihorse - Det självklara valet för oss: ”Hej min häst har problem med att han kliar manen så pass att han blir sårig i ma..”
-
Ann Guldbrand » Invänjning av bete avgörande för mikrolivet i hästens tarm: ”I den bästa av världar . Men för väldigt många är detta en UTOPI. M.a.o. INTE hö..”
Bloggarkiv
- ► 2016 (2)
vad jag förstod är det ju inaktivt och måste aktiveras med melass??
Med vänlig hälsning,
Elisabeth
27 maj 2019 10:42:46